Dăruiți copiilor și arta de a trai bine, educându-i

Dăruiți copiilor și arta de a trai bine, educându-i

Cele mai importante decizii pe care trebuie să le luăm sunt acelea în legătură cu copiii noștri și viitorul lor. La baza acestui viitor stă iubirea, grijă dar mai ales educația oferite copiilor.

Ca părinte investești în toate acestea timp, răbdare, bani și cea mai mare satisfacție o ai atunci când vezi ca totul dă roade. Dar cum poți știi mereu ca ai luat decizia cea bună? Întrebările și dubiile încep încă din momentul când trebuie să alegem grădinița piticului. Simplu: atitudinea, comportamentul și starea celui mic vor fi indicii clare. Un personal bine pregătit, un mediu de lucru curat și plăcut, activitățile opționale cât mai diversificate sunt principalele nevoi pe care le dorim bifate atunci când ne îndreptăm către o grădiniță.

Realitatea este că nu găsim oriunde aceste elemente, cel puțin nu toate împreună, iar majoritatea părinților romăni s-au îndreptat în ultimii ani către grădinițele particulare deoarece le oferă sentimentul “lăsării copilului pe mâini bune”. Și asta pe bună dreptate, o grădiniță particulară presupune grupuri cu număr mic de copii, fiecare copil va primi atenția necesară; educatoare tinere ce reuşesc să se facă îndrăgite și care folosesc metode actuale de predare; condiții decente ce includ mobilier nou, cărți noi, igienă; activități din toate categoriile: dans, pictură, canto, dezvoltare personală și multe altele.

În felul acesta, instituția capătă o nota personală și familială, atât pe placul copiilor cât și al părinților.